sanmap

*** versie in het [English] [Française] beschikbaar

 

Beschrijving van het land en de gebouwen

Google map: https://goo.gl/maps/c6uRwy9RCpu

15ha grond met een bouwoppervlakte van 800m2

Bestaande uit 3 woongebouwen, garage, pakhuizen, bijgebouwen, park, pomphuis, boomgaard, mini-bos, weilanden, …

Deze woning grenst  aan andere panden waar de activiteiten van tuinbouw, fruitteelt, wijnbouw en veeteelt overheersen.

Afstanden

A23 (10km); A25 (22km); Covilhã (35km); Fundão (45km); Lisbon (300km); Porto (200Km); Madrid (380Km)

Hoofdgebouw

Oud huis uit 1950, bestaande uit begane grond en 1e verdieping. Op de begane grond is er een grote open ruimte met ingerichte keuken, woonkamer met open haard, een badkamer met jacuzzi en een bergruimte. De eerste verdieping heeft 2 slaapkamers, een woonkamer, een bureel en nog een bergruimte.

Er is een installatie voor centrale verwarming.  En er zijn nog werken nodig om bepaalde renovaties af te werken. Er is ook een deel van het gebouw, de toren, dat nog renovaties nodig heeft.

Aan het hoofdgebouw is er ook een terras met uitzicht op de omgeving, de bergen. Waar er ook een houtoven op staat.

Bijgebouw

Begane grond met ingerichte keuken, 1 badkamer, 1 slaapkamer, woonkamer. Het interieur moet nog worden gerenoveerd.

Magazijn en kantoor

In een voormalige stal van 700m2 - met drinkers, maar meestal zonder dak - is er een klein kantoor geïnstalleerd, dat vroeger werd gebruikt voor het huishouden en reparaties van landbouwmachines.

Grond

Agrarisch gebied van 9ha met :

-       olijfboomgaard en fruitboomgaard (te behandelen)

-       zones voor kweken van groenten / moestuin (biologisch!)

-       zones voor tuinieren en  ontspanning

-       Fokgebied voor dieren met verschillende ruimtes voor installatie en creatie van verschillende diersoorten: eenden, konijnen, kippen, kippen, kippen, varkens, runderen, geiten, enz.

Bestaande watervoorraden

In deze quinta zijn er verschillende waterbronnen, 1 waterpoel, 2 drinkwaterputten, 12 dammen voor de watervoorziening van landbouw zijn geïnstalleerd.

Klimaat

De hoogte van het pand is ongeveer 700m boven de zeespiegel. Gelegen ten oosten van Serra de Estrela (de hoogste berg op het vasteland van Portugal rond 2000m hoog), wat een microklimaat van warmer en droger weer creëert. De jaarlijkse neerslag is nog steeds ongeveer 1000 mm per jaar (vergelijkbaar met Lure), meestal tussen september en juni. De temperatuur in de winter ligt zelden onder het vriespunt, waardoor het gebied het hele jaar door ideaal is voor de landbouw. Sneeuw kan voorkomen, maar smelt meestal binnen enkele dagen. De zomer is erg heet en droog in de maanden juli en augustus. De temperaturen dalen snel vanaf september en het regenseizoen begint weer.

Recente bosbranden hebben de regio niet getroffen en over het algemeen zijn de bossen vrij verspreid zodat het risico laag is.

Wat de klimaatverandering betreft, bestaat er geen consensus onder de studies over de invloed van de opwarming van de aarde op deze specifieke regio, maar het lijkt erop dat de meeste modellen geen radicale veranderingen voorspellen.

Klimaatgegevens van de afgelopen 10 jaar zijn hier  te vinden - https://www.worldweatheronline.com/sortelha-weather-averages/guarda/pt.aspx

Informatie over de gemeente (Engels)

Referentie: http://websig.cm-sabugal.pt/